Over Ons

Remade_Over_Ons
 
Onze passie is om van afval iets bruikbaars en moois te maken. Door het samenbrengen van overbodige materialen, talentvolle ontwerpers en een sociale productie ontstaan nieuwe hoogwaardige producten.
Elk ontwerp is een circulair statement, bedoeld om een verhaal te vertellen en anderen te inspireren hetzelfde te doen. Door het oude product zichtbaar terug te laten komen in het nieuwe product, willen wij een 'Zo kan het dus ook.' momentje oproepen bij de consument. 
Bewustwording is namelijk het begin van elke verandering. 
Wij doen dit bij voorkeur door upcycling en soms door recycling of een combinatie daarvan. Maar hoe je het ook benadert, elke vorm van hergebruik is beter voor het milieu dan gebruik van nieuwe grondstoffen. 
 
 
Janine_Nieuwkoop
 
Ontwerpster Janine Nieuwkoop (1966) is oprichtster van het label Remade Industry. Na 25 jaar werkzaam te zijn geweest voor verschillende Europese retailers, begon zij zich steeds meer te storen aan de kledingindustrie: slecht voor het milieu en slechte werkomstandigheden.
In 2016 heeft ze het roer omgegooid en is ze Remade Industry gestart. Haar verhaal is simpel, ze gebruikt voor haar producten hoofdzakelijk bestaande materialen, deze hebben al een verhaal. 
Productie vindt plaats in hiervoor door haar zelf geselecteerde sociale ateliers, die allemaal het certificaat 'Remade Approved' mogen dragen. Sinds de oprichting zijn er al veel bedrijven en organisaties die in Remade een perfecte partner hebben gevonden om een duurzame oplossing te bedenken voor hun overtollige materiaal of producten. 
"Er zijn al meer dan genoeg spullen in deze wereld en het idee om hier nog iets aan toe te voegen lijkt bijna absurd. Laten we gebruiken wat er al is."