De waarde van Remade Industry

Hallo,

Wij ontvangen dagelijks positieve reacties op onze producten.
Aangezien we deze met veel liefde en plezier maken vinden wij dit altijd erg leuk om te horen!

Wat we af en toe ook horen is dat mensen onze producten aan de prijzige kant vinden. Wij snappen dit maar weten tegelijkertijd ook dat het met onze gewenste werkwijze niet anders kan.

Graag willen we daarom eventjes uitleggen hoe dit in elkaar steekt. Deels omdat we erg trots zijn op onze werkwijze, maar zeker ook omdat we transparant willen zijn richting onze klanten.

Hieronder beantwoord ik daarom de meest voorkomende vragen.

Groetjes,
Janine

 

Wat is jullie werkwijze?

Al onze producen worden gemaakt in gecertificeerde werkplaatsen in Nederland.  We gebruiken hierbij bestaande materialen, we noemen dit ook wel upcycling. Veel bedrijven maken gebruik van recycling, ook wel downcycling genoemd. Hier worden de materialen eerst vernietigd en daarna wordt er bijv. een nieuw garen van gemaakt. Dit kost meer energie (footprint) dan upcycling en is het is natuurlijk zonde van alle mooie werkkleding.

 

Dat oude materiaal kost jullie toch niets?

In 90% van de gevallen moeten ook wij betalen voor deze materialen. Zo kopen wij bijvoorbeeld de oude brandweerpakken van Rijksoverheid en ook voor de RAV kleding (Regionale Ambulancevoorziening) geven wij een vergoeding. 
Niet al deze pakken zijn bruikbaar, ongeveer 70% kunnen wij hergebruiken. De rest van het materiaal wordt alsnog gerecycled. Alle kleding moeten worden gesorteerd, opgehaald en vaak nog worden gewassen, een hele klus!
 
 
Dat kan ik zelf veel goedkoper!

Dat klopt helemaal! En wij moedigen het ook alleen maar aan om zelf van je oude kleding nieuwe producten te maken. Sterker nog, wil je zelf aan de slag gaan met je oude pak, neem dan gerust contact met ons op, wij helpen je graag op weg. 
Wanneer je dit echter net als wij op een grotere schaal wilt doen, dan heb je toch echt meer nodig dan een keukentafel en een naaimachine. Het maken van een rugzak kost ongeveer 4 uur arbeid, accessoires, verpakking, verzendkosten, 21% BTW en in sommige gevallen nog een donatie aan een goed doel. En ja, we verdienen er zelf ook nog iets op, anders houdt het natuurlijk snel op met Remade Industry. :-)
 
 

Is het wel stevig gemaakt?

Al onze producen worden in Nederland gemaakt van overbodige werkkleding van onze hulpdiensten. Deze pakken, de meeste van jullie weten dat wel, zijn oersterk en degelijk. Hartstikke zonde om weg te gooien, maar soms voldoen ze simpelweg niet meer. Achter al deze kleding zit een verhaal wat wij graag bewaren. Er zijn heldendaden zijn in verricht, spannende momenten in beleefd en ze hebben vele mensen geholpen. De kleding krijgt een geheel nieuwe gebruiksfunctie waarbij de oorspronkelijk details bewaard blijven, dus ook deze verhalen. Het eindproduct is kwalitatief dusdanig goed gemaakt dat wij er een levenslange garantie op geven! 
 
 

Kan ik korting krijgen als hulpdienst medewerker?

De meeste van onze klanten zijn held of heldin bij één van onze hulpdiensten. Iedereen korting geven lukt dus niet zoals hierboven beschreven. Wel is het mogelijk om met al je collega's tegelijk een bestelling te plaatsen. Vanaf 25 artikelen kun je contact met ons opnemen voor een interessante korting. We ontvangen dan natuurlijk wel graag een fotootje van alle blije gezichten.